Garažna vrata KLASIK

Garažna vrata Klasik

Termoizolovana garažna segmentna vrata idealna su za garaže, ili objekte sa visinom ulaznog prolaza (svetlog otvora) do max. 3000mm. Dimenzije preko 3000mm visine  već spadaju u industrijska segmentna vrata i koriste se drugačiji elementi

Klasik garažna segmentna vrata se ne proizvode u standarnim meram, moguće su porudžbine po željenim dimenzijama i boji, sa željenom kombinacijom dodatne opreme (prozori u panelu, alu panorama paneli, sa ili bez motora, sa pešačkim vratima ili ventilacionim elementima)

Da bismo zadovoljili potrebe kupaca na tržištu, u ponudi imamo različite proizvođače Klasik garažnih segmentnih vrata kao i prateće automatike.

Zbog rokova proizvodnje i uvoza proizvoda na naše tržište, u mogućnosti smo da isporučimo i ugradimo vrata u rokovima od 5 do 30 radnih dana, u zavisnosti od odabira proizvođača i momentna porudžbine.

Dodaci i kombinacije garažnih vrata Klasik

Mogućnosti dodataka:

  • Pešačka vrata u garažnim segmentnim vratima (sa običnim ili niskim pragom)
  • PROŠIRENA pešačka vrata (sa običnim ili niskim pragom)
  • Prozori (klasični prozori ili zastakljeni (akril) aluminijumski panorama panel)
  • Ventilacioni elementi (klasični ugradni ventilacioni element ili aluminijumski panel sa perforacijom.
  • Dostupne boje panela - bela, siva, antracit, braon čokolada, imitacija drveta
  • Dezeni panela - sa jednom linijom, sa više linija, bez linija
  • Mogućnost rukovanja ručno sa zaključavanjem sa unutrašnje strane, sa motorom na daljinsko upravljanje, ili pomoću tastera (u osnovnim kombinacijama)

Vrste vodilica i uslovi za ugradnju garažnih vrata

Garažna segmentna vrata u standardnoj varijanti vođenja sa jednom šinom zahtevaju minimum 350 mm, u niskoj varijanti 210mm u prostora (zub ili greda) iznad otvora za postavku opruga osovine i kotura za podizanje vrata. Takav niski tip vođenja ima duplu horizontalnu šinu i u njoj se koturljaju svi točkići. Ovaj tip zahteva najviše prostora iznad otvora. U tom slučaju horizontalne šina je dupla i u gornjoj šini se kotrlja gornji točkovi od gornjeg panela, dok ostali točkovi klizaju po donjoj šini. Time se gornji panel prilikom otvaranja odmah povlači unazad i time manje prostora zauzme u visini prilikom zaokretanja. 

    

Ova varijanta vođenja sa torzionim oprugama koje se pričvršćuju iznad otvora moguće je poručiti u dve varijante. Kao standardna opcija bez zaštita od pada prilikom pucanja opruga, opcija uz doplatu sa zaštitom od pada prilikom loma opruga, sa sigurnosnim kočnicama nosači na koje se kače opruge.